Klimafestivalen §112

25 jan 2020, Molde og omegn

Klimafestivalen § 112 er en nasjonal festival med Norsk Klimanettverk som initiativtaker.

Målet med Klimafestivalen § 112 er å skape økt bevissthet om klimautviklingen, og engasjement for å endre den. Festivalen fremmer Grunnlovens Miljø§ 112 i kap. Menneskeretter, som forplikter norske myndigheter til tiltak som verner vårt felles livsmiljø, også for framtidige generasjoner.Klimafestivalen § 112 er også tilsluttet Klimavalgalliansen; en bred, partipolitisk uavhengig allianse av en lang rekke norske organisasjoner som mobiliserer for å få klima høyere opp på den politiske dagsorden. Festivalen arrangeres i all hovedsak av frivillige og er en unik, folkelig mobilisering.

Møre og Romsdal Husflidslag og Molde Husflidslag deltar med program. Mer informasjon kommer.

Etter en vår utenom det vanlige, med mange utfordringer og stor usikkerhet for aktivitet og økonomi, ønsker vi å berømme alle frivillige, ansatte og næringsdrivende for måten dere har stått på – og ønske dere en riktig god sommer!

Denne uken fikk vi et nytt lokallag i Innlandet Navnet ble Øyer – Tretten Husflidslag, og går inn i rekken som vårt 366. lokallag. Så, på tross av et koronastengt samfunn, spirer det litt ekstra i lokale kulturlivet i Gudbrandsdalen denne våren.

Regjeringen har nå lagt frem forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2020, og budsjettforslaget inneholder en rekke viktige tiltak for å få frivilligheten gjennom koronakrisen. Det har vært gjort et omfattende påvirkningsarbeid for å få til bedre ordninger, og vi har fått gjennomslag for mye. Dessverre er ikke alle ønskene våre blitt hørt, men vi har lyktes med å endre en del.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.