Klimafestivalen §112

25 jan 2020, Molde og omegn

Klimafestivalen § 112 er en nasjonal festival med Norsk Klimanettverk som initiativtaker.

Målet med Klimafestivalen § 112 er å skape økt bevissthet om klimautviklingen, og engasjement for å endre den. Festivalen fremmer Grunnlovens Miljø§ 112 i kap. Menneskeretter, som forplikter norske myndigheter til tiltak som verner vårt felles livsmiljø, også for framtidige generasjoner.Klimafestivalen § 112 er også tilsluttet Klimavalgalliansen; en bred, partipolitisk uavhengig allianse av en lang rekke norske organisasjoner som mobiliserer for å få klima høyere opp på den politiske dagsorden. Festivalen arrangeres i all hovedsak av frivillige og er en unik, folkelig mobilisering.

Møre og Romsdal Husflidslag og Molde Husflidslag deltar med program. Mer informasjon kommer.

Året som snart er forbi har vært preget av et stort engasjement for holdbart håndverk. Vi er veldig glade for at siden vårt satsingsområde Holdbart ble introdusert i starten av 2019, har det blitt møtt med så mye entusiasme og oppmerksomhet.

I begynnelsen av november var rundt 130 veventusiaster samlet i Tromsø for et skikkelig dypdykk i noen av vevkunstens mange nyanser. «Vevsymposium 2019 – Grenseløst mangfold» var tittelen på konferansen, og det var spesielt vevtradisjoner fra nord som var tema i foredrag, kurs og workshops.

Spel, dans, kveding og stevjing i Setesdal er nå på UNESCOs representative liste over immateriell kulturarv som første norske element. Vi gratulerer!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.