Konferanse: Levende tradisjon!

18 okt 2019 08:30 - 18 okt 2019 15:30, Forstanderskapssalen på kulturhuset Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo

18. oktober arrangerer vi kulturarvskonferanse i Oslo sammen med Norges Bygdekvinnelag og Forbundet Kysten.

Konferansen er gratis og åpen for alle, men krever påmelding: Meld deg på.

Matkultur, kystkultur og husflid er immateriell kulturarv. Ildsjeler i de frivillige organisasjonene forvalter, ivaretar og formidler levende tradisjoner, og sørger for at den levende kulturarven overføres – fra en entusiast til en annen. Hvordan jobber frivilligheten med immateriell kultur – og hva har det å si at det er nettopp frivillige lag og foreninger som tar seg av mye av arbeidet med å dokumentere, ivareta og overføre levende tradisjoner?

Norges Bygdekvinnelag, Norges Husflidslag og Forbundet KYSTEN er alle akkreditert av UNESCO som rådgivende organisasjoner for sitt arbeid med den immaterielle kulturarven.

På Sentralen i Oslo 18. oktober, skal kloke hoder møtes, utveksle erfaringer og vise fram det gode arbeidet frivillige lag og foreninger gjør for å ta vare på levende tradisjoner. Det blir innlegg fra både bygdekvinnelag, husflidslag og kystlag, og fra aktører i museumssektoren, forvaltninga og i andre frivillige lag og foreninger. Vi løfter opp eksempler på arbeid med levende tradisjoner i ulike lokalmiljøer og inviterer til ny kunnskap og god dialog!

 

Praktisk informasjon
Konferansen er gratis og åpen for alle, men krever påmelding grunnet matservering. Meld deg på.

Konferansen foregår i Forstanderskapssalen på kulturhuset Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo

For oppdatert informasjon om konferansen besøk også vårt Facebook-arrangement.

 

Program (oppdatert 13. sept)

  • Agnete Sivertsen, Hardanger Folkemuseum: Skautfellingsprosjektet – kunnskapsbevaring i møtet mellom museum og frivillighet
  • Monika Frisvold Vågan, Møre og Romsdal Bygdekvinnelag: Om formidling av matkultur i bygdekvinnelagene i Møre og Romsdal
  • Ingrid Sommerseth, Arctandria - Tromsø Kystlag: Tradisjonskunnskap og formidling av kystkultur i Arctandria Tromsø kystlag.
  • Ilker Dursum og Zinnia Gjengestø, Akerselva Trebåtforening: Levende båtkultur midt i byen
  • Sølvi Westvang, Norges Husflidslag: Holdbart og Fikselaug

Flere programpunkter kommer!

I 2020 feirer Norges Husflidslag 110 år. Som kultur- og interesseorganisasjon for over 23 000 medlemmer, 36 husflidsbutikker, 156 profesjonelle husflidhåndverkere og 365 lokale lag spredd over hele landet, står vi i dag stolt og stødig som en ledende aktør innen kulturvern, handlingsbåren kunnskap og næringshusflid.

Håndverksinstituttet ber om innspill til et felles nettverk for tradisjonshåndverkere for å styrke feltet, fremme forståelse og tilpassede virkemidler.

Vi er mange som jobber for å bevare kunnskapen om og øke bevisstheten rundt bunadtradisjoner – og få innskrevet bunadbruken i Norge på UNESCOs lister. I prosjektet Bunadbruk i Norge – populært, men truet har vi sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norsk folkedraktforum, Studieforbundet kultur og tradisjon og Noregs Ungdomslag med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB, i 2019 utarbeidet materiell for å spre kunnskapen om bunadbruken i Norge. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.