Konferanse: Levende tradisjon!

18 okt 2019 08:30 - 18 okt 2019 15:30, Forstanderskapssalen på kulturhuset Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo

18. oktober arrangerer vi kulturarvskonferanse i Oslo sammen med Norges Bygdekvinnelag og Forbundet Kysten.

Konferansen er gratis og åpen for alle, men krever påmelding: Meld deg på.

Matkultur, kystkultur og husflid er immateriell kulturarv. Ildsjeler i de frivillige organisasjonene forvalter, ivaretar og formidler levende tradisjoner, og sørger for at den levende kulturarven overføres – fra en entusiast til en annen. Hvordan jobber frivilligheten med immateriell kultur – og hva har det å si at det er nettopp frivillige lag og foreninger som tar seg av mye av arbeidet med å dokumentere, ivareta og overføre levende tradisjoner?

Norges Bygdekvinnelag, Norges Husflidslag og Forbundet KYSTEN er alle akkreditert av UNESCO som rådgivende organisasjoner for sitt arbeid med den immaterielle kulturarven.

På Sentralen i Oslo 18. oktober, skal kloke hoder møtes, utveksle erfaringer og vise fram det gode arbeidet frivillige lag og foreninger gjør for å ta vare på levende tradisjoner. Det blir innlegg fra både bygdekvinnelag, husflidslag og kystlag, og fra aktører i museumssektoren, forvaltninga og i andre frivillige lag og foreninger. Vi løfter opp eksempler på arbeid med levende tradisjoner i ulike lokalmiljøer og inviterer til ny kunnskap og god dialog!

 

Praktisk informasjon
Konferansen er gratis og åpen for alle, men krever påmelding grunnet matservering. Meld deg på.

Konferansen foregår i Forstanderskapssalen på kulturhuset Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo

For oppdatert informasjon om konferansen besøk også vårt Facebook-arrangement.

 

Program (oppdatert 13. sept)

  • Agnete Sivertsen, Hardanger Folkemuseum: Skautfellingsprosjektet – kunnskapsbevaring i møtet mellom museum og frivillighet
  • Monika Frisvold Vågan, Møre og Romsdal Bygdekvinnelag: Om formidling av matkultur i bygdekvinnelagene i Møre og Romsdal
  • Ingrid Sommerseth, Arctandria - Tromsø Kystlag: Tradisjonskunnskap og formidling av kystkultur i Arctandria Tromsø kystlag.
  • Ilker Dursum og Zinnia Gjengestø, Akerselva Trebåtforening: Levende båtkultur midt i byen
  • Sølvi Westvang, Norges Husflidslag: Holdbart og Fikselaug

Flere programpunkter kommer!

1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. 

Regjeringen taler med to tunger: Kulturministeren signaliserer gjennom budsjettforslaget en stor satsing på integrering og mangfold. Samtidig velger regjeringen i Kunnskapdepartementets budsjett å redusere tilskuddet til studieforbundene med 5 millioner kroner.

Norges Husflidslag og Fikselaugene blir fremhevet i Europarådets publikasjon «European Heritage for The 21. Century, The Golden Collection of Good Practices” som et viktig eksempel på tiltak for bærekraftig bruk av kulturminner og landskapsressurser.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.