Kulturminnedagene

7 sep 2019 - 15 sep 2019

I 2019 markeres Kulturminnedagene 7. – 15. september. Årets tema er "Fremtidens kulturarv" og vi oppfordrer alle husflidslag til å vise frem hva de kan.

Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvsfestival med 300 arrangement og 70.000 besøkende rundt om i landet hvert år. Kulturminnedagene arrangeres av frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, private eiere av kulturminner og andre som ønsker å formidle kulturarven. Alle kan bli med på markeringen!

Kulturminnedagene er en del av European Heritage Days, og har vært markert i Norge siden 1993. Dagene markeres i midten av september hvert år, med arrangementer i over 50 land. Hovedpoenget med Kulturminnedagene er i løpet av uken å synliggjøre kulturarven, og bidra til å skape forståelse og interesse for kulturminner og kulturmiljøer.

Kulturvernforbundet bidrar med gratis plakater og annet informasjonsmateriell. Se www.kulturvern.no for mer informasjon om årets tema og registrering av deres arrangement. Den årlige Husflidsdagen faller som regel under Kulturminnedagene, og vi oppfordrer alle lokallag som arrangerer noe den dagen å registrere sitt arrangement som kulturminnedagsarrangement for ekstra synlighet omkring arbeidet vårt! 

På Kulturvernforbundet sine nettsider finner du også mer informasjon om hva Kulturminnedagene er, hvordan du kan bli med som arrangør og en oversikt over alle registrerte arrangement.

I 2020 feirer Norges Husflidslag 110 år. Som kultur- og interesseorganisasjon for over 23 000 medlemmer, 36 husflidsbutikker, 156 profesjonelle husflidhåndverkere og 365 lokale lag spredd over hele landet, står vi i dag stolt og stødig som en ledende aktør innen kulturvern, handlingsbåren kunnskap og næringshusflid.

Håndverksinstituttet ber om innspill til et felles nettverk for tradisjonshåndverkere for å styrke feltet, fremme forståelse og tilpassede virkemidler.

Vi er mange som jobber for å bevare kunnskapen om og øke bevisstheten rundt bunadtradisjoner – og få innskrevet bunadbruken i Norge på UNESCOs lister. I prosjektet Bunadbruk i Norge – populært, men truet har vi sammen med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, Norsk folkedraktforum, Studieforbundet kultur og tradisjon og Noregs Ungdomslag med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB, i 2019 utarbeidet materiell for å spre kunnskapen om bunadbruken i Norge. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.