Kulturminnedagene

7 sep 2019 - 15 sep 2019

I 2019 markeres Kulturminnedagene 7. – 15. september. Årets tema er "Fremtidens kulturarv" og vi oppfordrer alle husflidslag til å vise frem hva de kan.

Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvsfestival med 300 arrangement og 70.000 besøkende rundt om i landet hvert år. Kulturminnedagene arrangeres av frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, private eiere av kulturminner og andre som ønsker å formidle kulturarven. Alle kan bli med på markeringen!

Kulturminnedagene er en del av European Heritage Days, og har vært markert i Norge siden 1993. Dagene markeres i midten av september hvert år, med arrangementer i over 50 land. Hovedpoenget med Kulturminnedagene er i løpet av uken å synliggjøre kulturarven, og bidra til å skape forståelse og interesse for kulturminner og kulturmiljøer.

Kulturvernforbundet bidrar med gratis plakater og annet informasjonsmateriell. Se www.kulturvern.no for mer informasjon om årets tema og registrering av deres arrangement. Den årlige Husflidsdagen faller som regel under Kulturminnedagene, og vi oppfordrer alle lokallag som arrangerer noe den dagen å registrere sitt arrangement som kulturminnedagsarrangement for ekstra synlighet omkring arbeidet vårt! 

På Kulturvernforbundet sine nettsider finner du også mer informasjon om hva Kulturminnedagene er, hvordan du kan bli med som arrangør og en oversikt over alle registrerte arrangement.

1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. 

Søk Folkekunststipendet 2020—et av Statens kunstnerstipend som årlig tildeles utøvere innen folkekunst. Folkekunstnere er utøvere av folkelige kunstuttrykk innen håndverk, dans, musikk og sang. 

For 5. gang ønsker vi å invitere Norske Husflidhåndverkere, Norske Kunsthåndverkere, Norske Brukskunstnere, og andre håndverkere som ønsker å utvikle sin næringsvirksomhet med kortreiste, bærekraftige produkter med gode historier.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.