Kulturminnedagene 2021

4 sep 2021 - 12 sep 2021

Tema for kulturminnedagene 2021 er «dialog» og markeres 4. – 12. september. Årets arrangementer vil fokusere på inkludering og skape dialog rundt vår kulturelle arv. Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvsfestival, og alle kan bli med på markeringen. Påmeldingen av arrangementer åpner i starten av 2021, men du kan begynne planleggingen nå!  

Årets tema: «dialog»

Kulturarven er en stor del av vår identitet. Den gir en forståelse av hvem vi er og hvor vi kommer fra. Med tema «dialog» vil årets arrangementer belyse verdien av mangfold og skape dialog rundt vår kulturelle arv. I en stadig mer interkulturell verden er det viktig å ta vare på mangfoldet av kulturuttrykk og bidra til å skape interesse og forståelse for alles unike historie. UNESCO slår fast at ingen økonomisk eller sosial utvikling vil være bærekraftig uten en sterk kulturell komponent, i tillegg til at et mangfold av kulturer fører til mer fred og stabilitet i verden. 

I 2021 vil Kulturminnedagene inneholde kreative aktiviteter, fysiske og digitale møterom for alle, der dialog knytter forbindelser mellom folk og kulturarv for å bidra til et mer inkluderende samfunn. Dette inkluderer aktiviteter rundt tradisjonshåndverk, bygningsvern, matlaging, lokal historie, og mye mer. Kan situasjonen vi nå er inne i med en global pandemi, gjøre at vi ser nye muligheter, kommer opp med nye ideer, og møter nye folk på nye steder?  

 

Om kulturminnedagene

Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvsfestival med 300 arrangement og 50.000 besøkende rundt om i landet hvert år. Kulturminnedagene arrangeres av frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, private eiere av kulturminner og andre som ønsker å formidle kulturarven.

Her finner du en oversikt over arrangementer: https://kulturvern.no/arrangementer/

Vil du registrere et arrangement? Alle arrangement som registreres får tilsendt gratis plakater og blir vurdert til Kulturminnedagsprisen på 30.000 kr! Her finner du informasjon om hvordan du kan bli med som arrangør: https://kulturvern.no/kulturminnedagene/registrer-ditt-arrangement/

 

Ta kontakt med Kulturvernforbundet ved innspill eller spørsmål: post@kulturminnedagene.no

 

På bakgrunn av situasjonen med den pågående korona-pandemien, oppfordres det til at arrangementene planlegges ut ifra de retningslinjene som til enhver tid er gjeldende.

Vil du bli vår nye kollega? Vi har en ledig 80% husflidskonsulentstilling Telemark. Søknadsfrist 1. mars 2021.

Tre var i fokus på årets kveldsarrangement for husflidsbutikker torsdag 4. februar, og for første gang ble fagkvelden avholdt digitalt. Med foredrag av produktdesigner Caroline Olsson, film og spennende fagstoff på programmet, fikk deltagerne et inspirerende dypdykk i tre. Kveldsarrangementet er et årlig seminar der Norges Husflidslag inviterer sine medlemsbutikker til faglig påfyll, inspirasjon og sosialt fellesskap.

1. mars er årets viktigste dato for rekruttering av unge håndverkere i de små tradisjonelle håndverksfagene og yrkene.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.