Kveldsarrangement for håndverkere og butikker

24 jan 2018 19:00 - 24 jan 2018 21:30, Thon Hotel Opera

Norges Husflidslag inviterer husflidhåndverkerne og husflidsbutikker til et todelt program med tema kjøpsopplevelser, med mål om forstå bedre hva det er som gjør at en kunde velger å kjøpe håndverksprodukter i dag, og hvordan vi skal møte dette.

Vi spanderer tapas i 2. etg. med mulighet for å kjøpe vin og mineralvann for de som ønsker det i forkant av workshopen, og kl 20.00 starter vi workshop på møterom Kvinten 2.

Workshop for husflidhåndverkere

I workshopen analyserer vi hva det er som gjør at en kunde velger å handle et håndverksprodukt i dag,  og diskuterer hvordan vi kan møte disse forventningene.  
Vi starter med:

  • Hvor og hvordan møter vi våre kunder?
  • Hva kan vi gjøre for å øke muligheten for gjenkjøp?  

For å skape gode KJØPSOPPLEVELSER for kundene trenger vi:

  • Oppdatert kunnskap om kundenes behov
  • Holdninger
  • Intensjoner
  • Adferd før, under og etter en handel

Samlingen ledes av Kathrine Gregersen og Arild Larsen, begge husflidskonsulenter i Norges Husflidslag, med bred erfaring innen produktutvikling, markedsorientering og nisjesalg.

Foredrag for husflidsbutikkene

Designer og bunadsentusiast Ann Viola Ulvin forteller om sin   masteroppgave i 2016 ved Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo.   Hun belyser hva hun gjorde -hvorfor -og  hvordan hun gjorde det.
 
Interessante funn i dette arbeidet viser at det er viktig å kartlegge  kundens reelle opplevelse av bunadkjøp.
 
Vi får vite hva en kundereise med kontaktpunkter er, og hvorfor dette er nyttig. Med denne innledningen får vi innsikt i hva den  planlagte spørreundersøkelsen kan gi oss av "verktøy" for å opprettholde og styrke posisjonen i bunadmarkedet.

Oppgaven finner dere her.
 

Spesifiser i påmelding om du er håndverker eller ansatt i en husflidsbutikk. Påmelding innen mandag 8. januar til Synøve Vadøy Eriksen: sognogfjordane@husflid.no

Foto fra husflidhåndverker Mari Fallet Mosand/Krokvokst.

 hos Norsk håndverksinstitutt

Bunaden er et håndfast og levende eksempel på hva lokale håndverkstradisjoner er og hva det betyr for oss i hverdagen, - og på festen. 

Om et tradisjonshåndverksfag årlig har hatt flere enn 5 nyinngåtte lærekontrakter over hele landet har retten til ekstra tilskudd falt bort. Nå er reglene endret til glede for bunadstilvirkerfaget sammen med en rekke andre verneverdige håndverksfag.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.