Kveldsarrangement for håndverkere og butikker

24 jan 2018 19:00 - 24 jan 2018 21:30, Thon Hotel Opera

Norges Husflidslag inviterer husflidhåndverkerne og husflidsbutikker til et todelt program med tema kjøpsopplevelser, med mål om forstå bedre hva det er som gjør at en kunde velger å kjøpe håndverksprodukter i dag, og hvordan vi skal møte dette.

Vi spanderer tapas i 2. etg. med mulighet for å kjøpe vin og mineralvann for de som ønsker det i forkant av workshopen, og kl 20.00 starter vi workshop på møterom Kvinten 2.

Workshop for husflidhåndverkere

I workshopen analyserer vi hva det er som gjør at en kunde velger å handle et håndverksprodukt i dag,  og diskuterer hvordan vi kan møte disse forventningene.  
Vi starter med:

  • Hvor og hvordan møter vi våre kunder?
  • Hva kan vi gjøre for å øke muligheten for gjenkjøp?  

For å skape gode KJØPSOPPLEVELSER for kundene trenger vi:

  • Oppdatert kunnskap om kundenes behov
  • Holdninger
  • Intensjoner
  • Adferd før, under og etter en handel

Samlingen ledes av Kathrine Gregersen og Arild Larsen, begge husflidskonsulenter i Norges Husflidslag, med bred erfaring innen produktutvikling, markedsorientering og nisjesalg.

Foredrag for husflidsbutikkene

Designer og bunadsentusiast Ann Viola Ulvin forteller om sin   masteroppgave i 2016 ved Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo.   Hun belyser hva hun gjorde -hvorfor -og  hvordan hun gjorde det.
 
Interessante funn i dette arbeidet viser at det er viktig å kartlegge  kundens reelle opplevelse av bunadkjøp.
 
Vi får vite hva en kundereise med kontaktpunkter er, og hvorfor dette er nyttig. Med denne innledningen får vi innsikt i hva den  planlagte spørreundersøkelsen kan gi oss av "verktøy" for å opprettholde og styrke posisjonen i bunadmarkedet.

Oppgaven finner dere her.
 

Spesifiser i påmelding om du er håndverker eller ansatt i en husflidsbutikk. Påmelding innen mandag 8. januar til Synøve Vadøy Eriksen: sognogfjordane@husflid.no

Foto fra husflidhåndverker Mari Fallet Mosand/Krokvokst.

I Trine Skei-Grandes første statsbudsjett som kulturminister er det økninger tilsvarende prisvekst på både voksenopplæringsmidler og kulturvern. Det inneholder ingen store løft, men er et stabilt budsjett uten de samme kuttene vi har sett de seneste årene.

Filigransølvsmedmester Gry Marie Grindbakken har i tre år vært håndverkstipendiat hos Norsk Håndverksinstitutt. I denne perioden har hun jobbet med fordypning i filigran - teknikk og gamle søljer. Fram til 14. oktober kan du se arbeidet hennes utstilt ved på Porselensmuseet i Porsgrunn!

Denne uka lanserte ledende aktører som Lindex Norge, Varner-Gruppen, H&M og Bergans of Norway sammen med Fretex, UFF og Naturvernforbundet sitt manifest for en mer bærekraftig tekstilindustri under fanen Tekstilaksjonen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.