Kveldsarrangement for håndverkere og butikker

24 jan 2018 19:00 - 24 jan 2018 21:30, Thon Hotel Opera

Norges Husflidslag inviterer husflidhåndverkerne og husflidsbutikker til et todelt program med tema kjøpsopplevelser, med mål om forstå bedre hva det er som gjør at en kunde velger å kjøpe håndverksprodukter i dag, og hvordan vi skal møte dette.

Vi spanderer tapas i 2. etg. med mulighet for å kjøpe vin og mineralvann for de som ønsker det i forkant av workshopen, og kl 20.00 starter vi workshop på møterom Kvinten 2.

Workshop for husflidhåndverkere

I workshopen analyserer vi hva det er som gjør at en kunde velger å handle et håndverksprodukt i dag,  og diskuterer hvordan vi kan møte disse forventningene.  
Vi starter med:

  • Hvor og hvordan møter vi våre kunder?
  • Hva kan vi gjøre for å øke muligheten for gjenkjøp?  

For å skape gode KJØPSOPPLEVELSER for kundene trenger vi:

  • Oppdatert kunnskap om kundenes behov
  • Holdninger
  • Intensjoner
  • Adferd før, under og etter en handel

Samlingen ledes av Kathrine Gregersen og Arild Larsen, begge husflidskonsulenter i Norges Husflidslag, med bred erfaring innen produktutvikling, markedsorientering og nisjesalg.

Foredrag for husflidsbutikkene

Designer og bunadsentusiast Ann Viola Ulvin forteller om sin   masteroppgave i 2016 ved Arkitektur og Designhøgskolen i Oslo.   Hun belyser hva hun gjorde -hvorfor -og  hvordan hun gjorde det.
 
Interessante funn i dette arbeidet viser at det er viktig å kartlegge  kundens reelle opplevelse av bunadkjøp.
 
Vi får vite hva en kundereise med kontaktpunkter er, og hvorfor dette er nyttig. Med denne innledningen får vi innsikt i hva den  planlagte spørreundersøkelsen kan gi oss av "verktøy" for å opprettholde og styrke posisjonen i bunadmarkedet.

Oppgaven finner dere her.
 

Spesifiser i påmelding om du er håndverker eller ansatt i en husflidsbutikk. Påmelding innen mandag 8. januar til Synøve Vadøy Eriksen: sognogfjordane@husflid.no

Foto fra husflidhåndverker Mari Fallet Mosand/Krokvokst.

24 jan 2018 19:00, Thon Hotel Opera

23 feb 2018 13:00, Tromsø

14 april 2018 10:00, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

23 april 2018, Hjerleid, Dovre

1 juni 2018, Molde

I Norges Husflidslag har vi store forventninger til Trine Skei Grande som kulturminister, og er glade for å ha fått en minister som bryr seg om kulturarv, opplæring og utfordringene de små næringsutøverne har! I 2015 snakket vi med henne om bunad som kulturarv, og dette intervjuet har vi nå plukket fram fra arkivet.

Norges Husflidslags omfattende knivsamling fra Holmen gård er nå fotografert og digitalisert, og dere finner den på nettsidene våre! En sann skatt for alle som er interessert i knivhåndverk.

Har du lagt merke til at vi hver uke i 2017 har delt en oppdatering i sosiale medier med «Ukas rødliste»? Mangfoldet i rødlisteprosjekter blant våre lokallag er stort, og gjennom året tror vi langt flere har fått øynene opp for det!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.