Møteplass ull

15 feb 2018 17:30 - 7 feb 2018 21:00, Dampen, Knarvik

Tema for Møteplass ull denne gongen er bruk av norsk ull gjennom heile verdikjeda: frå sau, via gamle handtverkstradisjonar til design og marknad. Med spennande foredrag vil vi inspirere gamle og nye  aktørar til nettverksbygging, engasjement og involvering i å løfte fram bruken av norsk ull!

Program:

  • 17:30 Velkommen!
  • 17:40 Norway Cloth Collection - v/Carina Sandsmark Øvestad, Varp og Veft
  • 18:10 Varafell fra tokt til scene - v/Monica Ravnanger, Osterøy Museum
  • 18:40 Prosjekt Villsau - v/Anne Grethe Breisnes, tekstilkunstnar og Karin F. Svarstad, Sommarakademiet
  • 19:00 Kaffi og ull-mingling
  • 19:45 En sekk med ull - Vigdis Valde, tekstilkunstner og inspektør på Sagstad skule
  • 20:00 KRUS-prosjektet/ ull og garn frå villsau - Øyvind Myhr, Hillesvåg Ullvarefabrikk
  • 20:15 Prosjekt ULL: Nordhordland si satsing på norsk ull - v/prosjektleiar Kjersti Isdal, Region Nordhordland
  • 20:30 Dialog og innspel

Konferaniser: Hege-Therese Nilsen, husflidskonsulent i Hordaland

Påmelding: mona.karstensen@muho.no (91 77 61 40) innen tirsdag 13.februar. Inngang 100,-

MØTEPLASS ULL er eit fagnettverk for heile verdikjeda knytta til ull på Vestlandet, og vert  arrangert på 4.året. Vi ønskjer at dette skal vere ein møtestad der ein kan få  inspirasjon og  knytte nett verk. MØTEPLASS ULL er ein del av ullklynga i Nordhordland si satsing på bruk av norsk ull.

Arr: Ull-prosjektet (Region Nordhordland, Lyngheisenteret, Hillesvåg Ullvarefabrikk, Sommarakademiet, Husflidskonsulenten i Hordaland). ULL-prosjektet er støtta av Lindås kommune og Hordaland fylkeskommune.

www.ullveka.no

27. og 28. august samles store deler av landets bunadsekspertise på Fagernes for de årlige Fagdagane i bunad og folkedrakt. Årets tema er strikk i bunad, og vi byr på et program stappfullt av kunnskap, historie, praktisk formidling og aktuelle debatter.

8. til 12. august var ungdom fra hele Norden samlet på Jessheim for den aller første utgaven av Nordisk håndverksleir for ungdom. Leiren var samarbeid mellom alle medlemslandene i paraplyorganisasjonen Nordens Husflidsforbund med Norges Husflidslag som arrangør, og var absolutt vellykket!

Under Norges Husflidslags landsmøte i Molde 1.-3. juni var holdbarhet og miljøbevissthet viktige stikkord. Husflid og håndverk er et miljøvennlig alternativ til det masseproduserte og kortvarige, og formidling av dette skal stå høyt på agendaen for organisasjonen de neste fire årene med «Holdbart» som nytt satsingsområde.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.