Nordic Craft Week

30 aug 2021 - 5 sep 2021

Nordic Craft Week er en årlig feiring av tradisjonell nordisk håndverk. I en uke hver høst går de nordiske landene sammen om å vise frem ulike teknikker og håndverkstradisjoner særegne for sitt land. 

Nordic Craft Week ble arrangert første gang 2018 og er et samarbeidsprosjekt mellom håndverksorganisasjonene i de nordiske landene. Sammen deltar Norges Husflidslag, Hemslöjden fra Sverige, Fora fra Danmark, Taito fra Finland, Icelandic Craft Association fra Island, Faroe Island Craft Association fra Færøyene og Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit fra Estland. De nordiske landene har en lang håndarbeidstradisjon, og gjennom prosjektet er det fokus på felles kulturarv og håndverk som næring.  

Fjorårets tema var «tre». Følg Nordic Craft Week på Facebook og fordyp deg i de fine bidragene fra 2020. Her finner du spikking av treskje og næstepinne, utsøkte treskjæringer, neverfletting og en sykkel av tre!

Det norske bidraget i 2020 var den tradisjonskurven teknikken med å lage vedmeiser – et håndverk som sto i fare for å bli helt glemt. Les hvordan husflidshåndverker Hege Wiken og Samson Øvstebøs har reddet teknikken fra glemselen her:

«Vil utfordre norske kurvtradisjoner» Norsk Husflid nr.4/2019.

Norsk Husflid er tilgjengelig i løssalg i Norges Husflidslags nettbutikk.

Se også artikkelen om meisebinding på Norges Husflidslags fagside Rødlista

Vil du bli vår nye kollega? Vi har en ledig 80% husflidskonsulentstilling Telemark. Søknadsfrist 1. mars 2021.

Tre var i fokus på årets kveldsarrangement for husflidsbutikker torsdag 4. februar, og for første gang ble fagkvelden avholdt digitalt. Med foredrag av produktdesigner Caroline Olsson, film og spennende fagstoff på programmet, fikk deltagerne et inspirerende dypdykk i tre. Kveldsarrangementet er et årlig seminar der Norges Husflidslag inviterer sine medlemsbutikker til faglig påfyll, inspirasjon og sosialt fellesskap.

1. mars er årets viktigste dato for rekruttering av unge håndverkere i de små tradisjonelle håndverksfagene og yrkene.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.