Norsk håndverksinstitutt 30 år

22 sep 2017, Maihaugen

Norsk håndverksinstitutts jubileumsseminar -30 år i håndverkets tjeneste, med flere foredragsholdere, presentasjon av nye stipendiater, lansering av jubileumsbok, omvisning i utstillingen 30 år i håndverkets tjeneste og mye mer. 

Hele håndverks-Norge inviteres til å feire 30-årsdagen til Norsk håndverksinstitutt!

PROGRAM

  • 10.00-10.05 Velkommen, ved Eivind Falk
  • 10.05-11.30 En medley av høydepunkter og smakebiter fra Norsk håndverksinstitutts første 30 år. Boklansering. Ved Magne Velure og Eivind Falk
  • 11.30-12.00 Presentasjon av de to nye stipendiatene i håndverk: Bent Erik Myrvoll, skal jobbe med historiske teknikker knyttet til kalkmaling. Alf H. Helland, skal arbeide med rekonstruksjon av historiske rifler. Ved Simen Omang
  • 12.00-13.00 Lunsj
  • 13.00-14.00 Jubileumsforedrag. -Handverk som kunnskapsform. Ved Jon Godal
  • 14.00-15.00 Omvisning i utstillingen “30 år i håndverkets tjeneste”. Ved Hanne Bergseth

Ingen deltageravgift. Påmelding innen 8. september på epost: post@handverksinstituttet.no. Nærmere opplysninger v/ Eivind Falk 991 50 862.

LØFTE HÅNDVERKET er interessenettverk for organisasjoner, miljø og enkeltpersoner som jobber for å verne om tradisjonelle håndverksfag.
Håndverksinstituttet fyller 30 år, dette markeres i forbindelse med Løfte håndverkets høstsamling.

Mer info kommer på nettsidene til Norsk håndverksinstitutt, og her finner dere også resten av jubileumsprogrammet. 

Foto av Sissel Beate Eriksen: Søljer av håndverkstipendiat Gry Marie Grindbakken og verktøy av håndverkstipendiat Øystein Myhre.

14 april 2018 10:00, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

23 april 2018, Hjerleid, Dovre

1 juni 2018

For få år siden var det ingen andre enn Ingebjørg Byrkjeland som kunne felle skaut til slik som det tradisjonelt har blitt gjort til drakter i Hardanger, men nå ser framtida lysere ut for hodeplagget som har vært i høytidsbruk i Hardanger i flere hundre år. På immateriellkulturarv.no har vi nå dokumentert denne rødlista håndverkskunnskapen.

For 4. gang ønsker Norges Husflidslag å invitere Norske Husflidhåndverkere, Norske Brukskunstnere, Norske Kunsthåndverkere og andre håndverkere til produktkonkurransen IDENTITET — Idé i tet. Konkurransen er rettet mot håndverkere som ønsker å utvikle sin næringsvirksomhet med nye produkter. 

Alle kurslærere, tillitsvalgte og ansatte i Norges Husflidslag har mulighet til å søke reisestøtte gjennom Voksensopplæringsforbundet (VOFO), for hente inspirasjon fra andre land til hvordan utvikle enda bedre opplæring her hjemme! Søknadsfrist 17. november.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.