Spinnvill Rokkefestival

22 sep 2017 18:00 - 24 sep 2017 14:00, Birtavarre

Suksessen med rokkefestival i Birtavarre gjentas, og Norges Husflidslag ved husflidskonsulenten i Troms har gleden av å invitere til spinneseminar under Spinnvill Rokkefestival 22. til 24. september.

Program

Fredag 22. september kl 18-21

 • Velkomst og informasjon om opplegget
 • Øvelser på håndtein v/Sissel Brun Ellevseth Øvelser med håndtein. 

Lørdag 23. september kl 09-18

 • 09:00 Ullialt foredrag v/husflidskonsulent Petra-Mari Linaker
 • 09:45 Spinning
 • 12:30 Lunsj – mulig å kjøpe rognbollesuppe i kafeen
 • 13:00 Start Fylkesmesterskapet i spinning 
 • Etter konkurransen: Spinning - egentrening og planlegging/evt. endringer i programmet søndag
 • 20:00 Middag på Røde Kors-huset (for de som melder seg på) 

Søndag 24. september kl 09-14

 • 09:00 Spinning
 • 10:00 Annas Angora og livet på Heirønningen, foredrag v/Vigdis Garder 
 • Vi prøver å få til et besøk på Kåfjorddalen Ullkarderi lørdag eller søndag.
 • 14:00 Avslutning.

Deltakeravgift kr 500 (middagen lørdag koster kr 250 - avtales det ved påmelding ) Overnattingsmuligheter: Røde Kors - huset (noen få rom), Birtavarre Camping https://www.facebook.com/CampBirtavarre/ , Manndalen Sjøbuer http://sjobuer.no/no/ God plass med mulighet for strøm til bobil/campingvogn utenfor Røde Kors-huset.

Ta med: Håndtein og karder om du har. Rokk (hvis du ønsker å spinne på rokken imellom slagene). Sissel har med materialpakker med ferdig kammet ull for salg med og uten håndtein, samt noe farget ulltops av forskjellige ullkvaliteter. Ull/Angora eller annet spinnefiber som du har.

Kontaktperson: Husflidskonsulent Petra-Mari Linaker Tlf 480 22 627, epost: troms@husflid.no

Påmelding: frivillig.kafjord@nordtroms.net tlf 971 95 429. Vær obs på at det er begrenset plass, så vær rask med påmelding! Frist: 10. september

Om foredragsholderne/kurslærer

Sissel Brun Ellevseth også kjent som Kjerringrokk, er en nordnorsk fiberartist med spesiell forkjærlighet for håndteiner. Hun vil ta for seg grunnleggende spinning på håndtein, tvinneteknikker, fiberprepp, forskjellige typer håndteiner og fortelle om vår nær 30 000 års håndteinhistorie. https://kjerringrokk.wordpress.com/

Vigdis Garder lever av og med kaniner på Norges største angorafarm. Hun har etter hvert bygget opp en stamme på rundt 100 dyr. En del av fibrene spinner hun selv, og noe blir maskinspunnet. Mesteparten av det håndspunnede garnet er i 100% angora, men hun spinner også ulike blandinger med ull fra både sau og hund. https://www.annasangora.com/

Petra-Mari Linaker Norge Husflidslag har ULL som satsingsområde, og samarbeider med bønder, forskere og garnprodusenter om å sette fokus på norsk ull. Å bruke ull har lang tradisjon i Norge, og det eldste ullplagget vi har funnet her til lands er hele 1700 år gammelt. Husflidskonsulenten i Troms formidler i sitt foredrag fakta og kunnskap om ulla som kanskje er i ferd med å gå i glømmeboka. http://www.husflid.no/fagsider/ullialt

Fullstendig informasjon finner du på Spinnvill Rokkefestivals Facebooko-side

14 april 2018 10:00, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

23 april 2018, Hjerleid, Dovre

1 juni 2018

For få år siden var det ingen andre enn Ingebjørg Byrkjeland som kunne felle skaut til slik som det tradisjonelt har blitt gjort til drakter i Hardanger, men nå ser framtida lysere ut for hodeplagget som har vært i høytidsbruk i Hardanger i flere hundre år. På immateriellkulturarv.no har vi nå dokumentert denne rødlista håndverkskunnskapen.

For 4. gang ønsker Norges Husflidslag å invitere Norske Husflidhåndverkere, Norske Brukskunstnere, Norske Kunsthåndverkere og andre håndverkere til produktkonkurransen IDENTITET — Idé i tet. Konkurransen er rettet mot håndverkere som ønsker å utvikle sin næringsvirksomhet med nye produkter. 

Alle kurslærere, tillitsvalgte og ansatte i Norges Husflidslag har mulighet til å søke reisestøtte gjennom Voksensopplæringsforbundet (VOFO), for hente inspirasjon fra andre land til hvordan utvikle enda bedre opplæring her hjemme! Søknadsfrist 17. november.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.