Tretreff: Totenskje

10 mai 2017 - 12 mai 2017, Østre Toten

Lørdag 13. mai 2017 arrangeres TRETREFF på Østre Toten i Oppland. Temaet for dette treffet er Totenskjeer. Fra onsdag 10. mai til og med fredag 12. mai arrangeres det kurs i spikking av Totenskjeer og kjøkkenredskaper forøvrig.

Registrering av gamle Totenskjeer vil pågå i månedene forut for treffet. Det er et samarbeide mellom husflidslagene på Toten og Gjøvik og Mjøsmuseet. Fagutvalget i Tre i Norges Husflidslag er initiativtager og støttespiller. 

Fra programmet på tretreffet kan nevnes:

  • Foredrag om Totenskjeene
  • Utstilling av Totenskjeer
  • Utstilling av produkter fra Trekonkurransen 
  • Workshop med skje-spikking
  • Presentasjon av tregruppene i husflidslagene på Toten og Gjøvik
  • Foredrag av Knut Østgård, pensjonert hemslöjdskonsulent: "Mit liv med slöjden".

Så snart programmet er ferdig, sendes mail til alle husflidslagene i Oppland, Akershus og Hedmark og det legges ut på Norges Husflidslags nettside og på Facebook. Påmelding starter da umiddelbart.

20 april 2017, Stjørdal

24 april 2017, Dovre

10 mai 2017, Østre Toten

10 juni 2017, Seljord

28 aug 2017

Dyrsku'n feira 150 år i 2016, og får kvart år besøk av over 90.000 gjester og 740 utstillarar. Innan husflid og handverk har det vore tevla sidan 1963. Påmeldinga til den tradisjonrike husflidstevlinga for 2017 er open, og vi håpar mange meld seg på!

Forskingsprosjektet Immateriell kulturarv og tradisjonshåndverk har hatt som hovedmål å utvikle ein modell for å ivareta tradisjonshåndverk som står i fare for å døy ut. Korleis skal kunnskapen om håndverket leve vidare i framtida? Som case har montering av Vest-Telemarkbunad til kvinne vorte dokumentera gjennom film.

Seks husflidhåndverkere har fått Statens kunstnerstipend for folkekunstnere, og vi gratulerer så mye! 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.