Dyrsku'n 2016

Nær 95 000 mennesker var innom da Dyrsku’n feira sine 150 år i 2016, og vi er stolte over å ha bidratt til husflidsaktiviteter, -utstillinger og tevlinger vel verdig jubilanten!

Foto (Jorid Martinsen): Kristin Holte vant nyskapingsprisen for sitt kritkrotinspirerte arbeid "Nye skrot frå gamle røter"

Tre, ull og tråd for barna på Dyrsku’n

Dyrsku’ns jubileumshelg åpnet fredag 8. september med ikke bare strålende høstsol, brautende telemarkskyr, kronprinsparet og Hellbillies, men også med masse husflidsaktiviteter! Norges Husflidslag, Telemark Husflidslag og Rauland Husflidslag stod alle for ulike aktiviteter for barn – det var spinning, karding, spikking, tredreiing, snekring, og vev i både stort og lite format, og hundrevis av barn fikk prøvd seg på det som kanskje ble deres nye favoritthobby i løpet av helga!

Tevling og utstilling i prima kvalitet

Siden 1962 har det blitt arrangert husflidstevling under Dyrsku’n, hvor landets beste håndverkere innen tre, tekstil, kniv, sølv, smiing og rosemaling deltar med produktene sine. I år var det sendt inn nesten to hundre produkter til tevlinga, så dommerne hadde en tøff jobb med å plukke ut de aller beste. De premierte produktene ble stilt ut til glede for Dyrsku-deltakerne sammen med særutstillingen med Bine Melbys skinnprodukter og elev- og studentutstilling av neste generasjons håndverkere.

Resultatene av tevlinga kan dere lese mer om i denne saken, men en ekstra gratulasjon til hedersprismottaker og rosemaler Knut Buen er verdt å ta med. Både denne prisen og de andre utdelingene ble gjort lørdag kveld fra scenen av direktør for Norges Husflidslag, Marit Jacbosen.

Håndverkere fra Telemark med salgsutstilling

På Dyrsku’n er det selvsagt også kjøp og salg, og i år var det ekstra mange husflidhåndverkere som var med i husflidshallen. Sølv, vev, strikk, firfletting og keramikk fant nye eiere i løpet av helga, og i tillegg kunne besøkende hos Husflidhåndverkerne i Telemark vinne kurs på Raulandsakademiet.

Handverksskolen på Hjerleid, er en videregående skole i tradisjonshåndverksfag, og den eneste utdanningsmulighet i Norge i treskjærerfaget. De har ledige studieplasser til høsten.

Vi er tilbake etter ferien og ser frem til å ta fatt på en travel høst med fullspekket program.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.