Dyrsku'n 2016

Nær 95 000 mennesker var innom da Dyrsku’n feira sine 150 år i 2016, og vi er stolte over å ha bidratt til husflidsaktiviteter, -utstillinger og tevlinger vel verdig jubilanten!

Foto (Jorid Martinsen): Kristin Holte vant nyskapingsprisen for sitt kritkrotinspirerte arbeid "Nye skrot frå gamle røter"

Tre, ull og tråd for barna på Dyrsku’n

Dyrsku’ns jubileumshelg åpnet fredag 8. september med ikke bare strålende høstsol, brautende telemarkskyr, kronprinsparet og Hellbillies, men også med masse husflidsaktiviteter! Norges Husflidslag, Telemark Husflidslag og Rauland Husflidslag stod alle for ulike aktiviteter for barn – det var spinning, karding, spikking, tredreiing, snekring, og vev i både stort og lite format, og hundrevis av barn fikk prøvd seg på det som kanskje ble deres nye favoritthobby i løpet av helga!

Tevling og utstilling i prima kvalitet

Siden 1962 har det blitt arrangert husflidstevling under Dyrsku’n, hvor landets beste håndverkere innen tre, tekstil, kniv, sølv, smiing og rosemaling deltar med produktene sine. I år var det sendt inn nesten to hundre produkter til tevlinga, så dommerne hadde en tøff jobb med å plukke ut de aller beste. De premierte produktene ble stilt ut til glede for Dyrsku-deltakerne sammen med særutstillingen med Bine Melbys skinnprodukter og elev- og studentutstilling av neste generasjons håndverkere.

Resultatene av tevlinga kan dere lese mer om i denne saken, men en ekstra gratulasjon til hedersprismottaker og rosemaler Knut Buen er verdt å ta med. Både denne prisen og de andre utdelingene ble gjort lørdag kveld fra scenen av direktør for Norges Husflidslag, Marit Jacbosen.

Håndverkere fra Telemark med salgsutstilling

På Dyrsku’n er det selvsagt også kjøp og salg, og i år var det ekstra mange husflidhåndverkere som var med i husflidshallen. Sølv, vev, strikk, firfletting og keramikk fant nye eiere i løpet av helga, og i tillegg kunne besøkende hos Husflidhåndverkerne i Telemark vinne kurs på Raulandsakademiet.

Ann Lundekvam og Bjørg Hovland mottek Fylkeskulturprisen for langvarig og stort arbeid med å ta vare på og føre vidare kunnskap om drakt- og bunadstradisjonar i Sogn og Fjordane.

Voksenopplæringsforbundet og studieforbundene vant budsjettkampen for opplæring i frivillige organisasjoner. Politisk lobbyarbeid og felles innsats mellom studieforbund og organisasjoner har virket—dette er en viktig seier for kurs og opplæring i frivilligheten.

Studieforbundet deltok på World Forum for Intangible Cultural Heritage i Korea. Oppdraget var å snakke om "hånden og ånden" og Ung Husflid ble nevnt for arbeidet med å ta vare på og videreføre den immaterielle kulturarven.

25 jan 2020, Molde og omegn

20 april 2020, Hjerleid, Dovre

9 mai 2020

5 juni 2020, Mandal

1 juli 2020, Design- og håndværksefterskolen i Skjern, Danmark

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.