Nyttige lenker

Utdanningstilbud i Norge - oversikt hos Fortidsminneforeningen
Kursagenten - søk i kurs blant husflidslagene og en mengde andre kursaktører

Senter for bygdekultur

Senter for bygdekultur er eit selskap som er eigd av Stiftinga Norsk Kulturarv, og held til på Hjerleid på Dovre. Her leiger vi kontorplassar, skole- og kurslokale.

Dagleg leiar for senteret er Steinar Moldal, som er tidlegare faglærar (tømrarfag) ved denne skulen. Helle Hundevadt er tilsett i 50% stilling og har det pedagogiske og administrative ansvaret for Handverksskolen. I tillegg deltek ho i marknadsføring og organiseringa av kursverksemda. Ho har for tida permisjon som faglærar (allmennfag) ved Hjerleid videregåande skule.

Kulturarv - Forskning og Formidling

Norsk kulturråd, ABM-utvikling og Riksantikvaren har satt i gang et prosjekt om forskning og formidling knyttet til kulturarv og kulturvern. Dette samarbeidet skal gi grunnlag for debatt og bidra til fornyelse av praksis innen det samlete kulturvernet.

Forrige uke tok Stortinget et lite steg i retning av en langt bedre utdanningspolitikk, når alle partiene understreket behovet for at de praktisk-estetiske fagene må få større plass i skolen. 

Treseminaret 2017 er nå åpent for påmelding! TREseminaret 2017 på Dovre tilbyr kurs med fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk. 

De forrige helgene har ungdom fra Voss Husflidslag og Østre Toten Husflidslag hatt tredreiekurs for ungdom, som de to første av hele åtte lag som gjennom våren skal ha kurs som dette!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.