Nyttige lenker

Utdanningstilbud i Norge - oversikt hos Fortidsminneforeningen
Kursagenten - søk i kurs blant husflidslagene og en mengde andre kursaktører

Senter for bygdekultur

Senter for bygdekultur er eit selskap som er eigd av Stiftinga Norsk Kulturarv, og held til på Hjerleid på Dovre. Her leiger vi kontorplassar, skole- og kurslokale.

Dagleg leiar for senteret er Steinar Moldal, som er tidlegare faglærar (tømrarfag) ved denne skulen. Helle Hundevadt er tilsett i 50% stilling og har det pedagogiske og administrative ansvaret for Handverksskolen. I tillegg deltek ho i marknadsføring og organiseringa av kursverksemda. Ho har for tida permisjon som faglærar (allmennfag) ved Hjerleid videregåande skule.

Kulturarv - Forskning og Formidling

Norsk kulturråd, ABM-utvikling og Riksantikvaren har satt i gang et prosjekt om forskning og formidling knyttet til kulturarv og kulturvern. Dette samarbeidet skal gi grunnlag for debatt og bidra til fornyelse av praksis innen det samlete kulturvernet.

Handverksskolen på Hjerleid, Dovre har eit par ledige plassar på Vg2 Design og trearbeid. Dette studiet har hovudvekt på treskjering, men ein lærar mange teknikkar i arbeid med tre som materiale. Dette er eit årskurs, og det er mogeleg å ta læretid etterpå.

Nå har kurskalenderen for Raulandsakademiet 2016 kommet, og alt er 8000 eksemplar sent ut! I 2016 er det 66 kurs velge mellom, og året blir et riktig høydepunkt for alle som er interessert i tekstil - med akademiet byr også på mye annet spennende! 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.